Welkom op de site van O.B.S. de Veldwikke
Welkom op de site van O.B.S. de Veldwikke
Welkom op de site van O.B.S. de Veldwikke
Welkom op de site van O.B.S. de Veldwikke

De Veldwikke te Darp

Mijn kindertijd.
Aan het einde van de straat rechtsaf, dan was ik op de school.
Het centrum van onze kleine gemeenschap, maar ook het middelpunt van mijn kindertijd.
Ons schooltje midden in de natuur was bijna een tweede thuis. Je kende iedereen, en iedereen kende jou. In mijn beleving was het één grote familie met wie je samen door de tijd reisde.
Laagdrempelig en heel vertrouwd, ik heb er vriendinnen gemaakt, gelachen, gehuild en aan mijn toekomst gebouwd. Zo was het in de tijd van mijn vader, zo was het voor mij. Nu mijn kinderen naar het basisonderwijs gaan, hoop ik dat het ook voor hun zo zal zijn en vooral, dat het zo mag blijven. Geborgenheid onder het dak van ‘De Veldwikke.’ Misschien mag ik wel zeggen dat onze school groot geworden is door klein te blijven. Waar voldoende tijd en ruimte is voor de individualiteit van het kind en leren een positieve uitdaging wordt. Door de kleine groepen krijgt elk kind de kans zich op zijn of haar eigen wijze te ontplooien.
Inmiddels is de kleinschaligheid van ‘de Veldwikke’ ook buiten onze dorpsgrenzen bekend, met gevolg dat ook leerlingen uit omliggende dorpen gezellig bij ons het basisonderwijs volgen. Dat kan, dat mag, hoe meer zieltjes, hoe meer vreugd.
Dus ouders, mocht u ook belangstelling hebben voor ‘een kleine school’, kunt u vrijblijvend informatie inwinnen, of gewoon een kijkje komen nemen bij ons in Darp.

M. Vink
Medezeggenschapsraad OBS De Veldwikke